Skip to main content

Top navigation

Humor als lijm - interview met Kobe Wyffels

Wat is voor jou het belangrijkste aan deze voorstelling?
"Ik vind het heel plezant om te doen. Het belangrijkste voor mij is het optreden. Dat alle mensen en mijn ganse familie komen kijken."

Hoe vind je Benjamin als choreograaf?
"Ik werk graag met Benjamin samen. Hij is mijn beste vriend om te trainen en te dansen. Soms is hij een beetje boos. Je moet luisteren en doorwerken. Hard werken. Benjamin is blij als we veel gewerkt hebben. Ik vind het leuk om gek te doen. Benjamin is ook een beetje onnozel. We maken mopjes. Ik zeg altijd maar “Benjamieeeeeeen Vandewalle”. En we lachen met scheetjes. Hij zegt om zes uur: “Kobe, ga naar huis.”

In het echte leven zijn Hannah en jij een koppel. Vind je het fijn om ook samen te dansen?
"Ja. Ik dans graag met Hannah. Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Als we mooi dansen, dan hebben we super gedanst. Er is een scène waarin ze zich beweegt als een kikker."

Hoe ziet een typische repetitiedag eruit?
"We doen eerst wat opwarming. Dan doe ik handstand tegen de muur. Hannah kan ook handstand. Ik dans graag met drie. We moeten heel veel oefenen. Zo kunnen we het onthouden. Vrijdagnamiddag om 12u gaan we dansen tot 17u. Daarna ga ik alleen naar huis. Ik ben meestal een beetje moe. Maar morgen komt mijn papa mij halen."

Is er iets dat je van Benjamin geleerd hebt tijdens de repetities? 
"Ik heb veel geleerd: beenbewegingen, een draaibeweging met de voet, een manier om mijn voet op te tillen, armbewegingen, hoofdbewegingen."

Kun je een scène beschrijven uit de voorstelling?
"Ik zit op de stoel. Hannah zingt in de micro. Ze heeft een rok aan en zingt een liedje. Dan komt Benjamin naast mij zitten. We mogen niet naar elkaar kijken. Alleen naar de camera. Ik begin een armbeweging. Benen gesloten. Ik doe mijn hoofd achteruit. Blijven duwen, blijven duwen. En dan terug naar de camera kijken.
Er is ook een scène waarbij ik op de grond lig. Ik houd mijn voeten uit elkaar. Benjamin leunt op mij. Ik hou de beweging vast. En als ik hem naar boven duw, dan springt hij. En ook één waarbij we doen alsof we vechten. Traag. Ik boks op Benjamin. Hij doet alsof zijn hoofd weggaat."

Wat vind je van de kostuums die Sofie gemaakt heeft? 
"Mijn kleren zijn groen, wit en rood. Het zijn mooie kostuums."

Ben je zenuwachtig als je moet optreden?
"Ik ben niet zo zenuwachtig. Een beetje."

Wat doet Fulco?
"Fulco speelt piano. Hij heeft een micro, zodat hij ook geluid kan maken met zijn stem. Benjamin zegt: “Heb je de piano gehoord?”. Dan moet ik beginnen dansen."

Wil je nog iets zeggen?
"
Ik ga graag dansen bij Platform-K. We zijn een hechte club in de danswerkplek. Ik zie ze nu niet omdat ik moet repeteren. Ik mis ze wel."

Lees ook onze interviews met Hannah, Benjamin en Fulco.