Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Ik wil dat heel de wereld mij ziet als danser - interview met Hannah Bekemans

Hoe hebben jullie het aangepakt om een voorstelling te maken?
"Benjamin was op zoek naar twee dansers. Dat waren Kobe en ik. We zijn begonnen aan de hand van improvisatie. Benjamin koos er voor om inspiratie uit onszelf te halen."

Hoe vind je Benjamin als choreograaf?
"Benjamin is soms streng. Ik moet dat leren aanvaarden. Ik kan niet goed omgaan met kritiek. Ik heb nu geleerd wat opbouwende kritiek betekent. Benjamin maakt mij sterk door kritiek te geven en daar moet ik mee leren omgaan. We worden nerveuzer omdat de voorstelling dichterbij komt. Dan ontstaat er soms eens ruzie. Inge (Lattré) helpt ons om dit op te lossen." 

In het echte leven zijn Kobe en jij een koppel. Vind je het fijn om ook samen te dansen?
"Ja. Kobe is mijn vriendje en ik wil dat iedereen dat weet. Ik vind het fijn om met Kobe te dansen. Ik wil met niemand anders dansen dan met Kobe. Kobe straalt als hij danst. Ik zie de echte Kobe. Hij maakt me helemaal gek. Hij is de vis aan mijn haak."

Je schrijft zelf ook liedjesteksten. Waarover gaan die?
"Over mezelf. Ik improviseer en noteer gewoon wat er in mijn hoofd opkomt. In één nummer komen verschillende emoties samen. Bijvoorbeeld: Ik ben blij dat ik Kobe heb. Ik ben verdrietig dat iemand mij gekwetst heeft. Ik ben boos omdat iemand mij niet wil."

Wat doe je liefst? Zingen of dansen? 
"Allebei. Ik zing op mijn kamer, aan de computer. Ik dans doorheen het hele huis. Als ik zing op het podium, voel ik mij een diva."

Wat heb je van Benjamin geleerd?
"Benjamin heeft me inspiratie gegeven, ook om liedjes te maken. Ik haal inspiratie uit mijn hart. Benjamin maakt mij tot een echte danser, een performer. Benjamin heeft me ook kopstand geleerd. Toen heb ik onmiddellijk mijn profielfoto op Facebook aangepast." 

Wat is je lievelingsscène uit de voorstelling?
"Ik hou van de improvisatiescène aan het begin, waar iedereen kan zien wie ik echt ben. Ik ben Hannah Bekemans. Ik ga ervoor en ik knok om deze voorstelling te kunnen maken. Ik wil dat heel de wereld mij ziet als een danser. Tijdens mijn solo gooi ik er alles uit wat mij te binnen schiet, wat ik wil zeggen tegen de wereld."

Wat vind je van de kostuums?
"Interessant. Ik moet een rare combinatie aantrekken voor de voorstelling: een harige trui, een muts en een bokshandschoen. Het is origineel."

Interview: Annelies Poppe

Lees ook onze interviews met Kobe, Benjamin en Fulco.