Top navigation

Compagnie

Omdat dansers met een beperking momenteel weinig toegang vinden tot een reguliere dansopleiding, bieden wij de nodige context om door te groeien tot professioneel niveau. De dansers in opleiding nemen we mee in residenties en voorstellingen. Tot onze compagnie behoren momenteel volgende dansers. Zij dansen sinds 2013 mee in voorstellingen en residentietrajecten.

 

Kobe Wyffels

Kobe danst sinds 2012 bij Platform-K. Hij was te zien in “Moving Tales”, “The beast in the jungle”, “Monkey Mind” en “Common Ground”. Zijn kracht en inleving maken van Kobe een charismatische danser.

Hannah Bekemans

Hannah danst van jongs af aan ballet en streetdance. Sinds 2015 danst ze bij Platform-K. Hannah is te zien in “Monkey Mind” en “Common Ground”. Haar expressieve handen, gelaatsuitdrukkingen en flexibiliteit zijn haar grootste specialiteit.

Sarah Snoeij

Sarah danst sinds 2013 bij Platform-K. Samen met Hendrik Lebon werkte ze aan “In her eyes”, een solo als resultaat van de residentie i.s.m. De Grote Post. Sarah doet ervaring op als co-docent in danslessen en workshops, o.a. bij Kopergietery en Wisper. Haar meelevendheid en zachte, beredeneerde bewegingskwaliteit zijn haar grootste troeven.

Fernando Amado

Fernando danst sinds 2015 bij Platform-K. Fernando is afkomstig uit Argentinië. Het zuiders ritme stroomt door zijn aderen. Fernando is te zien in “Monkey Mind”. In 2018 deed hij een residentie in de Grote Post samen met choreograaf Ivan Fatjo. Fernando’s smoothe bewegingen en rijke verbeeldingswereld zijn Fernando’s sterktes. 

Juki Rosiers

Juki is sinds 2017 in danstraining bij Platform-K en bloeide sindsdien open als uitvoerend danseres. Juki vindt vrijheid in grote, explosieve bewegingen. In oktober 2018 werkte ze samen met Bérengère Bodin (les ballets C de la B) haar eerste residentie. In het kader van dansfestival "Gent Bougement" presenteerde ze de solo "Night Butterfly", work-in-progress met Bérengère.
Juki schrijft ook graag. Haar reflectie op dans gebeurt via de pen.

"Dansen is kunnen zweven in de lucht en dromen op een andere plaats." (Juki Rosiers) 

 
 

Véronique Mees

Véronique danst sinds haar zestiende bij Goele Van Dyck (Nat Gras) en sinds 2015 bij Platform-K. In het najaar van 2016 danste ze samen met drummer Jens Bouttery en o.l.v. choreograaf Quan Bui Gnoc in “Sculpture”’, de eerste residentie van Platform-K i.s.m. CAMPO. In 2019 maken Véronique en Quan een korte voorstelling verderbouwend op hun vooronderzoek "Sculpture". Haar hoekige, grote bewegingen zijn Véronique danssignatuur.

Dansers in opleiding

Oskar Stalpaert 
Zanne Boon 
Remco Sabbe 
Omar Sabbe 
Anna Dujardin
Jonas Van Hoecke
Julia Dierens 
Khalid Idrissi
Lieven Mels 
Michael Vandenbussche 
Tomas Temmerman
Zoë Capiau 
Fisseha Verclyte