Skip to main content

Compagnie

Omdat dansers met een beperking momenteel weinig toegang vinden tot een reguliere dansopleiding, bieden wij de nodige context om door te groeien tot professioneel niveau. De dansers in opleiding nemen we mee in residenties en voorstellingen. Tot onze compagnie behoren momenteel volgende dansers. Zij dansen sinds 2013 mee in voorstellingen en residentietrajecten.

 

Oskar Stalpaert

Oskar danst sinds 2017 bij Platform-K. Hij schittert in de voorstelling The Goldberg Variations (2020). Hij was ook korte tijd beroemd in Vlaanderen doordat een filmpje waarin hij danst op het plein voor het station van Gent viraal ging op het internet ( in het kader van 123 Piano. Dit kreeg een vervolg samen met Frederik Sioen) . Daarnaast speelde hij bij verschillende organisaties mee als acteur.

Lees hier meer over Oskar.

Kobe Wyffels

Kobe danst sinds 2012 bij Platform-K. Hij was te zien in “Moving Tales” (2012) “The beast in the jungle” (2014), “Monkey Mind” (2016) en “Common Ground” (2018). Zijn kracht en inleving maken van Kobe een charismatische danser. Kobe is een echt groepsbeest. Zijn speelsheid en humor typeren ook zijn dansstijl. 

Lees hier meer over Kobe.

Hannah Bekemans

Hannah danst van jongs af aan ballet en streetdance. Sinds 2015 danst ze bij Platform-K. Hannah is te zien in “Monkey Mind” (2016) en “Common Ground” (2018). Haar expressieve handen, gelaatsuitdrukkingen en flexibiliteit zijn haar grootste specialiteit. Ze wordt door makers geroemd voor haar uitzonderlijke improvisatietalent.

Lees hier meer over Hannah.

Fernando Amado

Fernando danst sinds 2015 bij Platform-K. Fernando is afkomstig uit Argentinië. Het zuiders ritme stroomt door zijn aderen. Fernando is te zien in “Monkey Mind”. In 2018 deed hij een residentie in de Grote Post samen met choreograaf Ivan Fatjo. Fernando’s vloeiende bewegingen en rijke verbeeldingswereld zijn zijn sterktes. 

Lees hier meer over Fernando.

Véronique Mees

Véronique danst sinds haar zestiende bij Goele Van Dyck (Nat Gras) en sinds 2015 bij Platform-K. In het najaar van 2016 danste ze samen met drummer Jens Bouttery en o.l.v. choreograaf Quan Bui Gnoc in “Sculpture”’, de eerste residentie van Platform-K i.s.m. CAMPO. In 2019 maken Véronique en Quan een korte voorstelling verderbouwend op hun vooronderzoek "Sculpture". Haar hoekige, grote bewegingen zijn Véronique danssignatuur.

Lees hier meer over Véronique.

Dansers in opleiding

Juki Rosiers - Zanne Boon - Sarah Snoeij - Remco Sabbe - Anna Dujardin - Samuel Van Eyck

Instromers: Julia Dierens - Khalid Idrissi -  Michael Vandenbussche - Tomas Temmerman - Zoë Capiau - Fisseha Verclyte - Elisabeth Verhelst - Tane Depuydt - Jasmien De Meersman - Elias Bekaert - Sofie Verniers

Co-docent instroomgroep: Sarah Snoeij

Co-dansdocenten in opleiding

Sarah Snoeij