Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Stages

Ben je op zoek naar een stage en spreekt het werk van Platform-K je aan? Meld je dan nu aan. We zijn altijd op zoek naar stagiaires om de werking te ondersteunen.

Als stagiair werk je nauw samen met de dansers en het team van Platform-K, in Gent of Brussel. Je neemt actief deel aan de danstrainingen en –projecten en hebt (fysiek) contact met dansers met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Bereid je voor om veel op de dansvloer staan, om participerend en actief observerend te ondersteunen, zowel binnen de groep als op individueel niveau. Een unieke, energieke stage in het werkveld!

Waar mag je je aan verwachten binnen deze stage?

- Je loopt ongeveer 3/5 mee met de danswerkplek in Brussel of Gent.

- Je bent een brugfiguur. Zowel tussen het team, de dansdocenten en de dansers, als tussen het netwerk van de dansers en breder: de sociale-maatschappelijke context van de dansers (begeleiders uit voorzieningen, organisaties, scholen)

- Je werkt mee in de ondersteuning van individuele dansers. Dit kan gaan over de begeleiding van transport, het voorzien van vertaling tijdens een training en het ad hoc inspelen op individuele noden. 

- Je bent mee het gezicht van de organisatie. Je onthaalt dansers, bewaakt de veiligheid in de studio en bent bereid om mee te werken aan vormingen rond acute thema’s.

- Je bent een contactpunt voor dansers en hun netwerk en organiseert mee infomomenten, communiceert over de planning en organisatie. 

- Je stapt mee in de organisatie van groepsuitstappen en toonmomenten.

- Je krijgt de kans om de uitwerking van een eigen project te vervolmaken, afhankelijk van wat de opleiding of jijzelf vraagt.

yoga

Profiel:

- Je studeert sociaal cultureel werkorthopedagogiekergotherapie of een gerelateerde studie.

- Je draagt inclusieve kunstcreatie een warm hart toe.

- Je bent op zoek naar een langdurige stage waarbij je deel uitmaakt van een unieke organisatie binnen het Vlaamse kunstenlandschap in volle groei. Met oog op continuïteit voor de dansers zoeken we stagiaires die langere periodes kunnen meedraaien (min. 3 maanden).

- Je steekt graag de handen uit de mouwen: dit is geen bureaustage.

- Je bent gericht op volgende grondrechten: het recht op culturele en maatschappelijke ontplooiing en het recht op arbeid en op de vrije keuze van beroepsarbeid. Je wil deze rechten toetsen aan de realiteit.

- Je bent zelfstandig en kan je eigen werk organiseren.

Geïnteresseerd?

 Meld je dan aan door een mail te sturen naar ons

Ben je geïnteresseerd in Platform-K, maar vanuit een andere insteek? Stel de vraag, we bekijken de mogelijkheden.