Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Terugblik: residentie met Juki en Quan

Tijdens de maand oktober bezette Platform-K studio 1 in Campo Victoria. Juki Rosiers ging er op residentie, samen met choreograaf Quan Bui Ngoc. Na Juki’s eerdere residentie onder leiding van Bérengère Bodin was dit voor Juki een nieuwe zoektocht in haar traject als (solo)danser. Eind oktober was het tijd voor een intern toonmoment.

Elk jaar plant Platform-K twee residenties in met logistieke ondersteuning van CC De Grote Post en CAMPO. Met de residenties willen we mogelijkheden bieden aan dansers van Platform-K om hun eigen artistieke eigenheid en performance competenties te ontwikkelen: intensieve repetitie, timing, spacing, connectie maken met het publiek... 

Daarnaast bieden residenties makers een ruimte voor experiment met onze dansers. Veel makers zijn geïnteresseerd in het werken met onze dansers, maar kunnen vooraf niet inschatten wat de mogelijkheden en moeilijkheden van dit werk zijn. De residenties scheppen de tijd voor zowel choreograaf als danser om zonder prestatiedruk een artistiek uitdagend onderzoek te voeren. Op zoek naar welke mogelijkheden dans als discipline in zich draagt.

In oktober was het voor de tweede keer aan Juki Rosiers om zo'n residentie aan te gaan. De match werd dit keer gemaakt met Quan Bui Ngoc, een choreograaf en danser met Vietnamese roots, net als Juki. Op 27 oktober toonden Juki en Quan het resultaat van hun intense onderzoek tijdens een intern toonmoment in Studio 1 in Campo, waar ze ook al die tijd hadden gewerkt. Het was een mooie dag, vol fijne bevestiging van de zoektocht die ze met twee waren aangegaan. Meer over deze residentie lees je in het interview met Juki en Quan.

Rudy Carlier