Top navigation

Over Platform-K

Platform-K onderzoekt hoe dansers met een beperking een fundamentele invloed kunnen uitoefenen op de wereld van de hedendaagse dans en op hoe die dans er in de toekomst kan uitzien. Daarmee vullen we een blinde vlek op in het Vlaamse podiumlandschap. Want hoewel Vlaanderen op het gebied van dans internationaal gewaardeerd wordt, hinken we achter op het gebied van dans met mensen met een beperking. Platform-K neemt het voortouw in een noodzakelijke inhaalbeweging.

Platform-K maakt professionele dansproducties met dansers met en zonder beperking. We werken steeds inclusief.

  • Om kwalitatief werk neer te zetten organiseren we een danswerking voor personen met een beperking: die gaat van laagdrempelig dansaanbod in samenwerking met partners, tot een dansopleiding in huis.
  • Het aanbod van workshops en lessen richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden: mensen met en zonder beperking die willen dansen. Hiervoor werken we samen met partners uit het danseducatieve veld zoals Wisper, Fedes, Danspunt. Dit volledige dansaanbod kan je bekijken via de website van Konekt.
  • Mensen met een beperking en een talent voor dans bieden we intensieve danstraining aan. De danswerkplek richt zich tot een kleine, talentvolle groep. Meer info hierover vind je hier 
  • Dansers die wekelijks trainen in de danswerkplek kunnen doorstromen naar residenties en creatieprocessen met choreografen. Deze dansers maken deel uit van onze compagnie.

Platform-K is een krachtig dansplatform voor mensen met een beperking, dat mogelijkheden biedt op diverse niveaus.

Heb je nog vragen over onze werking?

Lees hier de FAQ.

Inge Lattré (artistiek coördinator)

Inge Lattré is artistiek coördinator van Platform-K.

Frauke Seynnaeve (dansmedewerker)

Frauke is sinds 2013 dansmedewerker van Platform-K. Werken met dansers met en zonder beperking is haar dada. Frauke volgde de teacher training bij StopGap Dance Company in de UK en schreef mee aan de inclusieve methodiekenbundel 'Eigendraads' i.s.m. Danspunt. Naast Platform-K is ze als danseres en docent actief bij o.a. ’t Schoon Vertier, TALK, Oiterpe…

Help de werking van Platform-K groeien

Onze droom?

U kan meebouwen aan deze droom.
Doe een gift op onze cultureel mecenaatstrekening, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting.
Steun ons via rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) van de Koning Boudewijnstichting.
Vermeld 129/0008/00053 als gestructureerde mededeling.

Bedankt!