Top navigation

Danser worden

Danswerkplek

Doorgroeien in je danstalent? Het kan in de danswerkplek van Platform-K. 

De danswerkplek is een dansopleiding voor mensen met een beperking en danstalent. Op basis van jaarlijkse selecties werken we met een kleine, talentvolle groep dansers, begeleid door professionele dansdocenten.

Twee dagen in de week – woensdag en donderdag – kruipen we in de dansstudio voor een programma van hedendaagse dans, yoga en fysieke training. We geven tussentijdse toonmomenten en gaan regelmatig naar voorstellingen kijken.  

Op woensdag werken we met een instroomgroep. Dansers die hun eerste stappen zetten op de dansvloer, kunnen hier op eigen tempo hun danstaal ontdekken en ontwikkelen. De lessen worden vast begeleid door Frauke

Op donderdag werken we met een ervaren groep. Dansers die reeds meedraaiden in voorstellingen en residenties gaan hier dieper in op specifieke danstechnieken (vloerwerk, improvisatie, ...). De lessen worden begeleid door gastdocenten. Ervaren dansers zonder beperking kunnen aansluiten. 

Wil je danser bij Platform-K worden? 
Neem dan contact op met Frauke

Een dansopleiding... waarom? 

De danswerkplek stoomt je klaar als uitvoerend danser. Want om door te groeien naar het podium heb je de nodige dansbagage, zelfvertrouwen, reflecties en ervaringen nodig. Precies dat bieden we in de danswerkplek: een professionele context voor ontwikkeling van danstalent. 

Is het engagement van twee dagen in de week té veel? Neem dan een kijkje in ons breder dansaanbod in Gent en Brugge.