Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

danswerkplekken

Danswerkplek in Brussel

Wat?
Wekelijkse dansateliers met yoga en hedendaagse dans.
Jouw danstalent krijgt artistiek vorm vanuit jouw mogelijkheden. Om te kunnen ontwikkelen vragen we een wekelijks engagement. Er is begeleiding door professionele dansdocenten en een vaste ondersteuner.

Voor wie?
Voor jongvolwassenen met een beperking, danstalent en motivatie om te groeien in hedendaagse dans

Wanneer en waar?
Woensdag 10:00-16:00: instroomniveau
Geen training tijdens vakanties en feestdagen.
Alles gaat door P.A.R.T.S. (Van Volxemlaan 164/166, 1190 Brussel).
De locatie is vlot toegankelijk met bus, tram en rolstoeltoegankelijk.

Danswerkplek in Gent

Wat?
Wekelijkse dansateliers met yoga, hedendaagse dans en Open Fridays. 
Jouw danstalent krijgt artistiek vorm vanuit jouw mogelijkheden.
Om te kunnen ontwikkelen vragen we een wekelijks engagement.
Er is begeleiding door professionele dansdocenten en vaste ondersteuners/vertrouwenspersonen. 
Via groeigesprekken en coaching op de vloer begeleiden we je groeitraject tussen niveaus instroom-doorstroom-compagnie. 

Voor wie?
Voor jongvolwassenen met een beperking, danstalent en motivatie om te groeien in hedendaagse dans

Wanneer en waar?
Woensdag 10:00-16:00: instroomniveau
Donderdag en vrijdag 10:00-16:00: doorstroom- en compagnie (ervaren niveau).
Geen training tijdens vakanties en feestdagen.
Alles gaat door in Kunstencentrum Viernulvier, Gent.
De locatie is vlot toegankelijk met bus, trein en tram en rolstoeltoegankelijk (lift aanwezig).

 • Instroom
  Op woensdagen zetten we eerste stappen in hedendaagse dans.
  Op eigen tempo ontwikkel je de danser in jezelf, onder begeleiding van vaste docenten.
 • Doorstroom
  Dansers die meer uitdaging nodig hebben gaan dieper in op danstraining en artistieke vorming. Tijdens één of twee vaste weekdagen, naargelang eigen kunnen, begeleid door vaste en gastdocenten.
 • Ervaren niveau & compagnie
  Wie klaar is voor nog meer engagement en uitdaging krijgt naast twee dagen training ook mogelijkheden voor stages buitenshuis, residenties, projecten en creatie. We gaan volop voor jouw ontwikkeling als individuele danser of dansmaker. 

Maak kennis met ons team!

Deze enthousiaste groep dansdocenten begeleidt je graag in je artistieke ontwikkeling. Samen met jou onderzoeken zij je mogelijkheden en uitdagingen, op je eigen tempo. Zij organiseren groeigesprekken om je vooruitgang in kaart te brengen en reflectie uit te dagen. We kijken ook samen naar voorstellingen en gaan in gesprek.

Frauke Seynnaeve - Danswerkplek Gent

Binnen Platform-K is Frauke verantwoordelijk voor de dansopleiding in Gent. 
Ze zet de artistieke en educatieve lijnen uit, in nauwe samenwerking met het docententeam. 
Frauke geeft les aan de instroomgroep (basis hedendaags) en samen met Fanny danslabo (improvisatie, instant composition) aan de ervaren groep. Haar lessen zijn een speelse combinatie van techniek, improvisatie, creatie en reflectie. Ze houdt er de vaart in met oog voor wie extra ondersteuning nodig heeft.
Frauke garandeert de persoonlijke opvolging van de dansers en hun netwerk, het scouten van nieuw talent (instroom) en de doorstroming naar artistieke projecten en producties.

Brecht Van Vliet - Danswerkplek Brussel

Brecht Van Vliet is verantwoordelijk voor de dansopleiding in Brussel, waar hij werkt aan een boeiende wisselwerking tussen de spirit van Platform-K en de bruisende energie van onze hoofdstad. Hij coördineert de danstraining en samenwerking met P.A.R.T.S., staat als danscoach op de dansvloer en volgt de dansers en hun netwerk persoonlijk op. Hij biedt artistieke coaching bij projecten en producties en is voortdurend op zoek naar nieuw talent.

Fanny Vandesande

Fanny is actief als artistiek medewerker, choreografe, performer en docente.
Ze deed verschillende ervaringen op in het brede landschap van de hedendaagse dans: o.a. opleiding aan MUDA & SEAD, Ultima vez, United – C, les ballets C de la B, NTGent. In haar werk focust ze op het observeren en reflecteren van maatschappelijk gedrag, het creëren in publieke ruimtes en belichaming van het alledaagse. Fanny richt minder aandacht aan esthetiek, maar bundelt haar aandacht vanuit het somatisch bewegen, verbeelding, verbinding, instant compositie en de vrijheid in het creëren van een eigen bewegingsvocabulaire, samen met verschillende lichamen. In de dansopleiding werkt ze vast als bewegingscoach, docente en choreografe met de ervaren dansers. 

Natasa Frantzi

Natasa Frantzi is docente hedendaagse danstechniek bij de ervaren groep van Platform-K. Ze studeerde dans in Griekenland en heeft haar eigen danscompagnie in België “La Verita Dance Compagnie”. Natasa danst bij verschillende compagnieën in Europa: Compagnie Hybrid (BE), Unterwegstheater (DE), Dancers (GR),Wrong Movement (GR), Amalgama (GR), Greig Bourgoine (UK) en repertoires van o.a. Ultima Vez (BE), Richard Alston (UK) en Martin Lawrence (GB) bij “The Hellenic Dance Company” (Griekenland). Als freelance choreografe creëerde ze stukken voor “Ballet Du Nord” (Frankrijk), Conservatorium van Mechelen en Jan Van Landeghem .

Lies Heirbaut

Lies begeleidt de yogalessen bij Platform-K. Haar lessen zijn precies en intensief. Ze vertrekt vanuit Iyengar yoga.
Houdingen worden lang aangehouden en hebben als doel het lichaam juist uit te lijnen. De focus ligt op bewustzijn van het eigen lichaam, met alle mogelijkheden en beperkingen die daarbij horen.
In 2018 schreef ze dit opiniestuk over inclusie in het onderwijs en het M-decreet.

Evert De Maeyer

Evert De Maeyer doceert hedendaagse dans aan de instroomgroep in Brussel. Naast zijn opleiding Audiovisuele Kunsten aan Sint-Lukas Brussel volgde hij een dansopleiding bij Danscentrum Jette. Evert is momenteel actief als danser/performer, videast en werkt naast zijn artistieke praktijk ook voor HUBBIE.   

Anne-Laure Dogot

Anne-Laure Dogot geeft yoga aan de instroomgroep in Brussel. Anne-Laure studeerde aan SEAD, werd dan lid van Bodhi Project en studeerde als gaststudent bij P.A.R.T.S. Anne-Laure doceerde reeds dans en gyrokinesis bij Limerick University, IPES en P.A.R.T.S en danste freelance voor The Liz Roche Company, Opéra de Paris, De Munt, Ecointhedream, Cie Hybrid, La Verita Dance Company en als stagiair bij ROSAS. 

Veelgestelde vragen

Hoe wordt er tegemoetgekomen aan mijn specifieke noden?

Voor Platform-K is het essentieel dat jij de ruimte krijgt die je nodig hebt om je als danser te ontwikkelen. Het team van Platform-K zoekt mee naar manieren om aan jouw noden tegemoet te komen, met aandacht voor zelfzorg, voeding en structuur. Dit kan concreet gaan over het visualiseren van de dagstructuur in een schema, de vertaling van het Engels naar het Nederlands of van abstract naar concreet, tot het voorzien van een prikkelarme ruimte of plaats om te rusten. Bij uitgebreide zorgnoden (zoals persoonlijke hygiëne) vragen we om naar eigen mogelijkheden zelf ondersteuning te voorzien (persoonlijke assistent). Tijdens de lunchpauze is er tijd om je af te zonderen, te rusten of in gesprek te gaan met elkaar. Ook werken we met een bandjessysteem: rood, groen en oranje om visueel te communiceren hoe we ons voelen om rekening te kunnen houden met elkaars grenzen en gevoeligheden. We proberen elke danser zo veel mogelijk uitdaging te bieden, maar bouwen ook voldoende rust in tussen de projecten door.

Wat betekent een ‘individueel traject’? 

We werken op jouw tempo. (Zelf)reflectie en eigenaarschap over het persoonlijke groeiproces zijn essentieel binnen de opleiding. Daarom organiseren we twee keer per jaar een groeigesprek, waarbij we samen kijken naar jouw traject, de mogelijke uitdagingen en de beste manier om verder in te zetten op jouw artistieke ontwikkeling. Elke danser doorloopt het traject op hun eigen tempo. De ene danser evolueert sneller naar het podium dan de andere. Je wordt uitgedaagd in verhouding met je eigen kunnen en wensen. Bij het maken van producties kijken we naar individuele mogelijkheden; niet iedereen loopt daarom mee in hetzelfde project. We nodigen jou pas uit voor projecten wanneer we overeenkomen dat jij daar klaar voor bent. Bij het in contact brengen van dansers met choreografen zoeken we steeds naar een klik: wie past bij jouw stijl en interesses?

 

 • DWP Gent 1
 • DWP Gent 2
 • DWP Gent 3
 • DWP Gent 4
 • DWP Gent 5
 • DWP 6
 • DWP 7
 • DWP 8
 • DWP 9
 • DWP Brussel 10
 • DWP Brussel 11
 • DWP Brussel 12
 • DWP Brussel 13