Top navigation

Dance, dance, otherwise we’re lost (2017)

‘Dance, dance, otherwise we’re lost’ is het resultaat van een hedendaags danstraject met dansers van MUDA Atheneum voor Podiumkunsten en jongeren met een beperking uit IVIO Binnenhof.
Soms zacht en zoekend, dan eens bruut en direct. Een niet-alledaagse ontmoeting met uitwisseling en nieuwe inspiratie tot gevolg. Met als hoogtepunt een unieke dansvoorstelling: eerlijk, ontwapenend en verrassend!

Woensdag 29/03/2017 om 16u en om 20u in CC Stroming, Evergem.

Een samenwerking van Platform-K, DanspuntIVIO-Binnenhofen MUDA Humaniora voor Podiumkunsten.

Voortraject

In het voorjaar van 2016 initieerde Danspunt, steunpunt voor dans in Vlaanderen en Brussel, samen met Platform-K een inclusief dansproject in middelbare scholen. De inzet bestaat erin twee werelden samen te brengen in artistieke samenwerking en creatie. 
We vonden buso-school IVIO-Binnenhof en MUDA-Humaniora voor Podiumkunsten bereid om deze uitdaging aan te gaan. Leerlingen uit een buso-school samenbrengen met leerlingen in een dansopleiding is immers een boeiende match.

Van oktober t.e.m. december 2016 werken Yentl de Werdt, choreografe/dansdocente, en Frauke van Platform-K wekelijks in BUSO-school IVIO-Binnenhof
16 leerlingen worden ondergedompeld in hedendaagse dans: lichaamsbewustzijn, spelen met ritme, contact maken via dans, vertrouwen met de vloer, … 
Uit deze groep selecteerden we 8 gemotiveerde leerlingen waarmee we een inclusief creatietraject aangaan.

Creatietraject

Vanaf januari t.e.m. maart 2017 komen 8 leerlingen ‘dans’ van MUDA Humaniora voor Podiumkunsten erbij. Met een mix van mogelijkheden en inspiratie maken we een voorstelling. 
De focus ligt op uitwisseling en co-creatie. We werken afwisselend in beide scholen, die rechtstreeks met mekaar verbonden worden door Tram lijn 1. Twee strikt gescheiden werelden breken we open en brengen we samen.

Artistieke begeleiding

Choreografe Yentl de Werdt staat in voor het concept. 
Yentl studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en P.A.R.T.S.
Haar interesse ligt in de motor van beweging: waarom we bewegen en hoe dit verschilt van persoon tot persoon. 
Yentl heeft ervaring in het werken in diverse settings, onder andere inclusieve en in scholen. 
Yentl’s recente voorstelling De Kids werd gemaakt in samenwerking met 8 dove en slechthorende kinderen.

Een samenwerking van Platform-K, DanspuntIVIO-Binnenhofen MUDA Humaniora voor Podiumkunsten.