Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Terugblik op Bochum (DE)

Diede Schipper loopt stage bij Platform-K. We gooiden haar meteen voor de leeuwen en namen haar mee naar Bochum (DE) voor een voorstelling van het Narrenschip. Hier lees je haar reflectie.

Mijn stage bij Platform-K startte de week voor vertrek naar Bochum, Duitsland.
Een vuurdoop voor mij, maar ook voor de dansers en het team. De eerste keer dat we in het buitenland werkten met zo’n grote groep.

De dansers lieten mij een grote zelfstandigheid, kracht en stabiliteit zien. Tegelijkertijd kwam er in zijn meest pure vorm gevoeligheid en fragiliteit naar boven.

De repetities vereisten natuurlijk veel energie. Daarbovenop bevonden we ons in een andere (onbekende) omgeving dan thuis of de vertrouwde dansstudio in Kunstencentrum Vooruit.

Voor iedereen was het een zoektocht hoe we het beste de batterijen konden opladen binnen deze flexibele, drukke context.
De week in Bochum was een leerproces op vlak van eigen noden ontdekken en vervolgens erkenning hieraan geven. Ook expressie geven aan deze noden ten opzichte van de anderen was een uitdaging.

Een groot doorzettingsvermogen was bij iedereen aanwezig. Iedereen gaf zich volledig. Het was ongelofelijk hoe de groep de voorstelling op het podium neerzette en wat voor energie vrijkwam! Terwijl er soms iets anders liep dan verwacht ging iedereen door alsof er niks aan de hand was. Dit vereist een professionaliteit en een focus.

De samenwerking en zorg tussen de dansers heeft mij heel erg heeft geraakt. De armen die over de ruggen werden geslagen als er iets teveel prikkels waren, de knuffels en het checken of iedereen ok is. Er is sprake van een gevoel van zorgen voor elkaar in een warm, veilig nest van gelijkwaardigheid.
Hierin trad voor mij de inclusieve werking naar voren. Dit tesamen met de aspecten die ik waarnam zoals saamhorigheid, verdraagzaamheid, geduld, respect.

Ik heb er enorm van genoten!

 

Een beeldverslag

  • Narrenschip
  • Narrenschip
  • Narrenschip
  • Narrenschip
  • Narrenschip
  • Narrenschip
  • Narrenschip