Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Portret Platform-K

Altijd al willen weten hoe Platform-K nu precies werkt? Kunstenpunt, het steunpunt voor de professionele kunsten in Vlaanderen en Brussel, maakte een treffend portret van onze werking.

Een overzicht van onze ontwikkeling

Kunstenpunt is het steunpunt in voor de ontwikkeling van beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten in Vlaanderen en Brussel. Op hun website kun je een treffend portret van Platform-K lezen. Het artikel, geschreven door Charlotte De Somviele (lid van onze artistieke stuurgroep), biedt een mooi overzicht van onze ontwikkeling als jonge dansorganisatie. Extra leuk: je ziet er beeldfragmenten terug van onze dansvoorstellingen The beast in the jungle (2014), Monkey Mind (2016) en Common Ground (2018). 

Enkele quotes uit het artikel

  • "Platform-K dicht een lacune in het Vlaamse kunstenveld, waar de sociaal-artistieke sector vooral op het vlak van theater en beeldende kunst goed vertegenwoordigd is."
  • "Voor Platform-K is het belangrijk dat de dansers niet alleen uitvoerend zijn, maar ook 'creërend'. Het is een voorwaarde om toe te treden tot het gezelschap, en ook de choreografen die gevraagd worden moeten in staat zijn om de dansers als autonome creators in het proces te betrekken."

Lees het volledige portret op de website van Kunstenpunt