Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Open Friday in Brussel

De Open Fridays laten je kennismaken met de hedendaagse danstraining van ons dansgezelschap.
Elke vrijdag geeft Natasa Frantzi (La Verita Dance Company) een les Instant compositie en improvisatie aan de gevorderde Platform-K compagnie dansers.
We delen tools en methodes om te collaboreren, communiceren en samen te dansen in een all inclusive context. Lessen worden gegeven in het Engels met vertaling/ondersteuning vanuit team Platform-K.
Voor wie? Voor dansers met ervaring in hedendaagse dans en improvisatie.
Wat? Hedendaagse dansles in inclusieve context.
Prijs? 5 euro per les.
Tijd? 13.30-16.00

Sinds oktober 2022 staat elke vrijdag onze deur open tijdens de Open Fridays. De Open Fridays laten geïnteresseerden kennismaken met de hedendaagse danstraining van ons dansgezelschap.
Elke vrijdag geeft Natasa Frantzi (La Verita Dance Company) een les Instant compositie en improvisatie aan de gevorderde Platform-K compagnie dansers. Eender wie die zich daartoe geroepen voelt, mag aansluiten.
We delen tools en methodes om te collaboreren, communiceren en samen te dansen in een all inclusive context. Het zijn tot nu toe al bijzonder fijne namiddagen geweest vol uitwisseling en interactie op alle vlakken.

Met het krieken van de zon die de lente met zich meebrengt, komen ook nieuwe open dagen in het verschiet. En de eerste daarvan wordt al meteen een erg speciale. Op 21 april vindt de Open Friday namelijk voor één keer niet in Gent plaats, maar in Brussel.

Sinds 2022 heeft Platform-K immers ook een volwaardige dansopleiding voor mensen met een beperking geopend in Brussel, met locatie en ondersteuning bij P.A.R.T.S. Meer daarover lees je hier. Sindsdien zoeken we ook naar connectie met de P.A.R.T.S. studenten, die we vinden in de eerste week na de paasvakantie.

Daar worden hun zogenaamde  X-weken georganiseerd. In een X-week wordt voor de studenten hedendaagse dans het reguliere ritme van body studies/danstechniek in de ochtenden en workshops/theorie in de middagen opgeschort. Speciaal voor de gelegenheid uitgenodigde uitgenodigde choreografen werken een week lang intensief samen met de studenten, waarbij de nadruk ligt op het delen van (een deel van) hun ideeën en praktijk. In april vormt het netwerk van choreografen en dansers dat Platform-K behelst de 'choreograaf' van de x-week. 

Dansers, choreografen en docenten van Platform-K treden dus heel de eerste week na de paasvakantie met elkaar in dansdebat. Om die uitwisseling passend af te sluiten, verplaatst ook de wekelijkse Open Friday zich naar de dansschool in Vorst.

Open Friday op locatie, dus, in een nieuwe setting met als grootste verschil een aanzienlijk ruimere studio. Maar de receptuur van de dag blijft onveranderd: ook op 21 april is de Open Friday een uitwisseling van danstechnieken en improvisaties, waarbij we zoeken naar een safe space en een inclusieve sfeer. 

Geprikkeld om mee te komen doen? Dat horen we natuurlijk graag. Inschrijven doe je hier

WAT een losse workshop over het samen ontwikkelen van inclusieve danspraktijk

WAAR voor de gelegenheid in P.A.R.T.S. (Van Volxemlaan 164, Brussel)

PRIJS 5 euro per deelname, te betalen bij inschrijving

WANNEER 21/4 van 14:15-17:00

 

een danser van Platform-K in parts

Open Fridays