Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigation

Hannah Bekemans: "Het zijn vermoeiende maar hele toffe dagen."

Het zijn drukke dagen voor Platform-K danseres Hannah Bekemans. Begin september performde ze met Common Ground op het prestigieuze TheaterFestival in Antwerpen. Daarna volgden voorstellingen van Monkey Mind in Nederland en Geel. Nu vrijdag trapt Hannah de nieuwe Common Ground tournee af, in Gent. We vroegen haar hoe ze de afgelopen maanden beleefde.

Begin deze maand maakten jullie het Nederlandse Leeuwarden onveilig met Monkey Mind.
Hoe ging het?

"Fantastisch. Alles liep super super goed. We hadden het publiek mee. De mensen gingen rechtstaan en applaudisseerden enthousiast. Ze vonden de voorstelling echt goed."

Is een Nederlands publiek anders dan een Belgisch?

"Ja het applaus klinkt er anders. Eigenlijk minder luid dan in België."

Konden jullie ook een beetje toerist spelen in Leeuwarden?

"We zijn bootje gaan varen op de grachten en hebben lekker gegeten. Altijd leuk, die extra uitstappen. Maar natuurlijk moesten we vooral repeteren voor de voorstelling."

Begin september dansten jullie Common Ground op het TheaterFestival.
Een mijlpaal!

"Dat was echt ongelooflijk. We dansten in een mooie zaal en er hing een hele goede energie op het podium. Het publiek was heel enthousiast en stelde na de voorstelling veel vragen. Veel mensen vonden mijn solo geweldig en ze zeiden dat ik mooi kon dansen. Iemand vroeg of het niet moeilijk is om twee voorstellingen tegelijk te onthouden."

Is dat dan niet ingewikkeld? Twee weken geleden dansten jullie nog Monkey Mind.
Vrijdag beginnen de voorstellingen van Common Ground.

"Nee, ik vind dat niet moeilijk. Voor elke voorstelling repeteren we één keer en dat is genoeg tijd om alles terug op te frissen. Na lange tijd weet ik soms niet meer hoe de choreografie gaat, maar door te repeteren komt alles snel terug. Zoveel optreden is wel vermoeiend, maar ik zet door. Ik wil professioneel dansen en dat gaat enkel door hard te werken. Ik denk aan mijn toekomst."

Bestel je tickets voor de volgende voorstellingen van Common Ground

In Common Ground brengen Hannah Bekemans, Kobe Wyffels en choreograaf Benjamin Vandewalle dans met een dosis theatraliteit en absurde humor.

Kijk mee achter de schermen van de dansvoorstelling