Skip to main content

Top navigation

Projecten

A Bigger Thing (2021)

Wat betekent het om samen te dansen? Hoe bouw je aan een gemeenschap? Moet je wel dezelfde waarden delen? De Argentijnse choreograaf Lisi Estaras werkte in seizoen '21-'22 een jaar lang met een diverse groep van vijftig dansers uit Gent rond ontmoeting, intimiteit en toenadering. Jong, oud, hoog, laag, beginner of doorgewinterde contactimpro-fanaat: iedereen deed mee. Ook Platform-K tekende present en vervoegde de linies: dansers Kobe, Fernando, Hannah, Zanne, Juki, Anna, Oskar, Julia, Sarah en artistieke coaches Fanny en Frauke deelden in de zoektocht. 

In hun onderzoek naar verschil en gelijkenis werd deze massale groep begeleid door de tangotunes van Eduardo Rovira, die de meest uiteenlopende muzikale stijlen verweeft in zijn muziek. Deze zwoele, veelzijdige klanken vormen de perfecte achtergrond voor de verschillende verhalen die de diverse Gentse stadsbewoners meebrengen.

A Bigger Thing wordt een feest van de ontmoeting in de Gentse operazaal, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een uitnodigende ballroom. Het publiek is niet enkel toeschouwer, maar zal ervaren tot op welke hoogte ze zich ook deelnemer voelen. En tot op welke hoogte ze zich uitgenodigd voelen om zelf aan het dansen te slaan...

A Bigger Thing is een coproductie met Opera/Ballet Vlaanderen en Zuid-Amerikaanse choreografe Lisi Estaras.

(c)ByWM

Lisi Estaras

CONCEPT, REGIE EN CHOREOGRAFIE

Eduardo Rovira

MUZIEK

Tania Gallagher en Bart Demey (Nid & Sancy)

MUZIEK

Ariel Eberstein

MUZIKALE LEIDING

Bert Serneels

SCENOGRAFIE

Marie Szersnovicz

KOSTUUMONTWERP

Helmut Van den Meersschaut

LICHTONTWERP

Koen Bollen

DRAMATURGIE