Top navigation

Danser worden

Workshops in de danswerkplek

Doorgroeien in je danstalent? Het kan in de danswerkplek van Platform-K.

 • De danswerkplek is een dansopleiding voor mensen met een beperking, talent en ambitie om professioneel te groeien binnen dans.
 • De opleiding richt zich tot (jong-) volwassenen vanaf 17 jaar.
 • Op basis van jaarlijkse selecties werken we met een kleine, talentvolle groep, begeleid door vaste- en gast docenten.
 • Twee dagen in de week – woensdag en donderdag – kruipen we in de dansstudio voor een programma van hedendaagse dans, yoga en fysieke training.
 • We geven tussentijdse toonmomenten en gaan regelmatig naar voorstellingen kijken.  

Op woensdag werken we met een instroomgroep.

 • Personen die hun eerste stappen zetten in hedendaagse dans, kunnen hier op eigen tempo de danser in zichzelf ontdekken en ontwikkelen.
 • De lessen worden vast begeleid door Frauke

Op donderdag werken we met een ervaren groep.

 • Dansers die reeds meedraaiden in voorstellingen en residenties gaan dieper in op specifieke danstechnieken en visies.
 • Ervaren dansers zonder beperking kunnen hier aansluiten.
 • De lessen worden begeleid door gastdocenten (vnl. Engelstalig met ondersteuning/vertaling). Gastdocenten waarmee we reeds samenwerkten: Yentl de Werdt (ex- P.A.R.T.S.), Laura Vanborm, Sarah Bostoen (Cie Monica), Joop Oonk (Misiconi Dance Company), Nicolas Vladyslav (les ballets C de la B), Tijen Lawton (Needcompany), Bérengère Bodin (les ballets C de la B), Michiel Vandevelde (ex-P.A.R.T.S.), Fanny Vandesande, Robin Vanden Bussche,  Louise Chardon, Judith Clijsters, Elisabeth Borgermans, Siri Clinckspoor, en anderen.

Docent Fanny Vandesande

Fanny begeleidt de fysieke trainingslessen bij Platform-K. Haar lessen zijn pittig, speels en dynamisch, met de klemtoon op kracht, uithouding en lichaamsbewustzijn. Fanny gebruikt een mix van oefeningen uit Pilates, yoga en hedendaagse dans.
Haar eigen dansparcours startte in MUDA Kunsthumaniora. Daarna studeerde ze verder in SEAD (Salzburg, Oostenrijk).
Fanny is te zien als uitvoerend danseres in “Who final” van United-C, “Jenufa” van de Munt en “Lam Gods” van Milo Rau, NTGent. Daarnaast maakt ze performances en werkt ze als artistiek coach en maker bij Victoria Deluxe, TALK, MUS-E, Platform-K en het SKI Ottogracht (secundair kunstinstituut). 

Docent Lies Heirbaut

Lies begeleidt de yogalessen bij Platform-K. Haar lessen zijn precies en intensief. Houdingen worden lang aangehouden en hebben als doel het lichaam juist uit te lijnen. De focus ligt op bewustzijn van het eigen lichaam, met alle mogelijkheden en beperkingen die daarbij horen.
Naast yoga geven, begeleidt Lies workshops dans-en bewegingsexpressie voor Spelenderwijzer vzw.
In 2018 schreef ze dit opiniestuk over inclusie in het onderwijs en het M-decreet.

Een dansopleiding... waarom? 

 • De danswerkplek stoomt je klaar als professioneel danser. Want om door te groeien naar het podium heb je de nodige dansbagage, zelfvertrouwen, reflecties en ervaringen nodig. Precies dat bieden we in de danswerkplek: een professionele context voor ontwikkeling van talent en ervaring. 
 • Is het engagement van twee dagen in de week té veel? Neem dan een kijkje in ons breed, laagdrempelig dansaanbod
 • Naast de danswerkplek organiseren we danscursussen en workshops voor wie gewoon graag danst. In samenwerking met Wisper en Konekt.

Wil jij danser bij Platform-K worden? 

Eén keer per jaar zetten we onze deuren open voor nieuwe dansers. Tijdens de proefsessies selecteren we nieuwe deelnemers voor de dansopleiding. We kijken naar je motivatie en het talent om te bewegen. Je hoeft zeker nog geen volleerd danser te zijn, maar wel iemand die openstaat om te groeien.

Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige proefsessies? Stuur een mailtje naar info@platform-K.be met daarin: je contactgegevens (naam, adres, tel, mail, geboortedatum) en wat meer info over jezelf (interesses, motivatie, inspiratie, nodige ondersteuning).