Skip to main content

Top navigation

Change of Plans (2023)

Change of Plans

Change of Plans wordt een voorstelling waarin het idee van veranderlijkheid wordt beproefd, gedanst, gespeeld en bezworen. Op uitnodiging van Platform-K werkt Femke Gyselinck (Choreograaf bij GRIP ensemble) voor Change of Plans samen met dansers Zanne Boon en Oskar Stalpaert.

De titel van de voorstelling verwijst naar een strofe uit My Future, een song van Billie Eilish waarin ze reflecteert over het verleden en hoopvol uitkijkt naar wat de toekomst in petto heeft. Ze beschrijft hoe ze zichzelf in haar verbeelding ziet transformeren. In Change of Plans wordt het idee van veranderlijkheid – en het gevoel dat ermee gepaard gaat – toegepast op bewegingstaal. Wat wanneer je rechterarm het overneemt van je linkerbeen? Hoe verander je een “dansplan” en hoe wijzig je het plan van de andere? En wat wanneer iemand jouw plan wil wijzigen?

Femke nodigde niet Billie Eilish uit maar muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Van Heerentals (sax). Zij componeren nieuwe muziek voor de voorstelling. Ze creëren een live soundtrack die een afwisselend voortstuwende en meezoekende rol opneemt. Op het snijpunt tussen jazz en pop, genres die ze beiden in de vingers hebben. Change of Plans is voor Femke en Hendrik een tweede samenwerking op scène, na Moving Ballads in 2020.

Aslı Çiçek, met wie Femke in 2022 al werkte aan Letters 2 Dance, tekent voor de scenografie. De kostuums voor Change of Plans worden ontworpen door Nel Maertens & Veronika Vimpelova.

 

  • (c) Ans Van Gasse
  • (c) Ans Van Gasse
  • (c) Ans Van Gasse
  • (c) Ans Van Gasse
  • (c) Ans Van Gasse
  • (c) Robbrecht Desmet
  • (c) Robbrecht Desmet
  • (c) Robbrecht Desmet
  • (c) Robbrecht Desmet

credits

CONCEPT: Femke Gyselinck

UITVOERING: Zanne Boon, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Oskar Stalpaert, Adia Vanheerentals

MUZIEK: Hendrik Lasure (compositie, piano, keys), Adia Vanheerentals (compositie, sax)

SCENOGRAFIE: Aslı Çiçek

KOSTUUMS: Nel Maertens, Veronika Vimpelova

DRAMATURGIE: Wannes Gyselinck

LICHTONTWERP: Elke Verachtert

GELUID: Milan Van Doren

FOTO’S, TRAILER, TEASER: Robbrecht Desmet

PRODUCTIE: Platform-K, GRIP

COPRODUCTIE: VIERNULVIER (Gent, BE), kunstencentrum nona (Mechelen, BE), KAAP (Brugge/Oostende, BE), STUK (Leuven, BE), Perpodium

RESIDENTIES: CAMPO, VIERNULVIER, KWP Kunstenwerkplaats

STAGE: Lien Agten 

MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Cronos Invest, De Nationale Loterij, de Vlaamse Gemeenschapscommissie