Top navigation

28 april (Dag van de Dans) dansen we Le Sacre du Printemps

28 april is het Dag van de Dans 2018. Op initiatief van Alain Platel en les ballets C de la B dansen we die dag ‘Le Sacre du Printemps’ op de Kouter in Gent. Met 15 dansers van de danswerkplek nemen we deel aan dit uitdagend dans- en muziekstuk.

Heel Vlaanderen en Brussel in beweging op 28 april

Op zaterdag 28 april kun je in heel Vlaanderen en Brussel genieten van voorstellingen, try-outs, dansfilms, workshops en (dans)interventies in de publieke ruimte. De Dag van de Dans benadrukt de verbindende kracht van dans. Want dans laat ons toe elkaar te ontmoeten voorbij de taal en kan mensen, culturen en kunstvormen samenbrengen. Bekijk het hele programma op www.dagvandedans.be.

De krachten bundelen met 18 andere Gentse organisaties

Voor de Dag van de Dans 2018 bundelen Gentse partners danspartners - waaronder Platform-K - de krachten om zo veel mogelijke mensen rond dans te verenigen. Op initiatief van regisseur Alain Platel kozen we voor Le Sacre du Printemps als gemeenschappelijk vertrekpunt. Doorheen het jaar gaan alle verschillende groepen met een eigen danscoach aan de slag met deze compositie van Igor Stravinsky. De muziek van Stravinsky inspireert elke groep op een andere manier en de afzonderlijke stukken worden in de weken voorafgaand aan de Dag van de Dans uitgewerkt tot één massachoreografie onder begeleiding van twee dansers, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc.

Op zaterdag 28 april dansen we 2 keer op de Kouter in Gent, om 15u en 16u30.

dansers van platform K oefenen voor sacre du temps

Le Sacre du Printemps is een samenwerking van:

les ballets C de la B * Kunstencentrum Vooruit * Handelsbeurs Concertzaal * Danspunt * CAMPO * Platform-k Vzw * MUS-E Belgium Villa Voortman * VictoriaDeluxe Vzw * Bij' De Vieze Gasten * De Centrale * Folkloregroep Zdravets - Gent * Together We Stand * MUDA Kunstencentrum * KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent * LUCA Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent * Maya Sapera Dance Company - MSDC * Refu Interim * WISPER en De Dans-“Ruh”

Foto: les ballets C de la B

Warm je alvast op met de trailer